ΑΝΘΡΩΠΟΙ

η ομαδα μας

Αλκιβιάδης Αποστολόπουλος
Διδακτωρ Πολιτικος Μηχανικος
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών (2010). Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, Πολυτεχνικής Σχολής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2017). Το θέμα της διατριβής του ήταν: «Ανθεκτικότητα του Οπλισμένου Σκυροδέματος και η Μηχανική Συμπεριφορά του Χάλυβα Οπλισμού» όπου βαθμολογήθηκε παμψηφεί, με «Άριστα». Από το 2010 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Γραφείο Τεχνικών Μελετών και Ειδικών Έργων «ΠΡΟΘΕΣΙΣ», στην Πάτρα. Ασχολείται με τη μελέτη, την αποκατάσταση καθώς και την κατασκευή κτηρίων. Έχει συμμετοχή σε εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει τεχνικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες.
email me!LinkedInΒιογραφικό
Απόστολος Λίνος Αποστολόπουλος
Αρχιτεκτων Μηχανικος
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών (2016), απ’ όπου αποφοίτησε πρώτος με βαθμό 8,76 «Άριστα» τον Απρίλιο του 2016. Τον Μάιο του 2017 έγινε δεκτός στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον Αστικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, «MArch Urban Design - Bartlett School of Architecture - University College London». Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών εκπόνησε Διπλωματική εργασία, σε συνεργασία με τον συμφοιτητή του Καλδή Μ. Νικόλαο, με θέμα «Θερινό Σχολείο και Κέντρο Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αρχαία Ολυμπία κατ’ επέκταση του Μοτέλ Ξενία ΙΙ του Άρη Κωνσταντινίδη» καθώς και Ερευνητική εργασία με θέμα «Αντιφατικές έννοιες στο Γραπτό Έργο του Άρη Κωνσταντινίδη», με επιβλέποντες καθηγητές, τους κκ. Κουφόπουλο Πέτρο και Πανέτσο Α. Γεώργιο. Οι συγκεκριμένες εργασίες βαθμολογήθηκαν παμψηφεί με «Άριστα» και έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτο αρχιτεκτονικό περιοδικό και αρχιτεκτονικό συνέδριο. Επίσης, την περίοδο αυτή εργάστηκε, ως ασκούμενος Αρχιτέκτων, στο Αρχιτεκτονικό Περιοδικό «ΔΟΜΕΣ: Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής», Αθήνα (2014), στο Γραφείο Αρχιτεκτονικών Μελετών «Πανέτσος Γεώργιος, Ρόδη Άλκιστης & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες», Αθήνα (2015) και στο Γραφείο Τεχνικών Μελετών και Ειδικών Έργων «ΠΡΟΘΕΣΙΣ» στην Πάτρα (2013-16). Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Γραφείο «ΠΡΟΘΕΣΙΣ» και έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, συνέδρια, workshops, τεχνικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες.
email me!LinkedInΒιογραφικό
Σώτια Αποστολοπούλου
Μηχανικος Ανακαινισης Κτηριων
Πτυχιούχος Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτηρίων ATEI Πατρών (2008). Κατά την διάρκεια των σπουδών της και μέχρι σήμερα εργάζεται στο Γραφείο Τεχνικών Μελετών και Ειδικών Έργων «ΠΡΟΘΕΣΙΣ» στην Πάτρα. Ασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας με την αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίων. Έχει επίσης αναλάβει και επιβλέψει πληθώρα έργων σχετικές με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Έχει συμμετάσχει με επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια, και παρακολούθησε τεχνικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες.
email me!LinkedIn
Χάρης Αποστολόπουλος
Διδακτωρ Πολιτικος Μηχανικος
Αναπληρωτής Καθηγητής στο εργαστήριο Τεχνολογίας και Αντοχής των Υλικών, Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πολυτεχνικής Σχολής, Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πολυτεχνικής Σχολής, Πανεπιστημίου Πατρών (1998). Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών (1978). Ιδρυτής του Γραφείου Τεχνικών Μελετών και Ειδικών Έργων «ΠΡΟΘΕΣΙΣ» στην Πάτρα (1981). Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό τεχνικών μελετών φέροντα οργανισμού νέων και ιστορικών δομών (μνημεία), έχει συντάξει μεγάλο αριθμό τεχνικών προτάσεων - τεχνικών εκθέσεων - πραγματογνωμοσυνών και γνωμοδοτήσεων. Τα τελευταία 15 χρόνια εκφράστηκε μέσω της σταθερής του παρουσίας στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος καθώς επίσης και ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια, τεχνικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες με θεματική τα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής του έρευνας καθώς επίσης θέματα σχετικά με τους νέους Εθνικούς Κανονισμούς και τους Ευρωκώδικες. Στο χρονικό διάστημα 2004-07 υπήρξε πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. τμήματος Δυτικής Ελλάδος και μέλος της επιτροπής για το Σεισμικό Σενάριο της Πάτρας, Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Είχε έντονη συμμετοχή σε Οργανωτικές Επιτροπές Διεθνών Συνεδρίων, σε Επιστημονικές Επιτροπές (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ελληνικού τμήματος Σκυροδέματος μέχρι και σήμερα, του ICOMOS), Ενώσεις, Συλλόγους και Μητρώα. Παράλληλα, έχει συγγράψει περισσότερες από 130 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, είναι κριτής 23 Διεθνών Επιστημονικών περιοδικών και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής 7 Διεθνών Επιστημονικών περιοδικών. Συμμετείχε με επιτυχία στην εκπόνηση περισσοτέρων των 20 ερευνητικών προγραμμάτων με πρόσφατα τα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Rusteel (2009-13) και το Newrebar (2015-19).
email me!LinkedIn
error:
UA-86500611-1